Markkinoinnin 6 kultaista toimen­pidettä

Uskallanpa väittää, että yli 20 vuotta alalla on hionut käsitystä pk-yritysten markkinoinnin ja mainonnan tarpeesta. Tosin jatkuvat muutokset esimerkiksi digimarkkinoinnin työkaluissa tai mahdollisuudet tekoälyn hyödyntämisessä ovat saaneet tällaisen rutinoituneen ammattilaisenkin joskus tarttumaan opinnuoraan. Ihan kaikessa ei kuitenkaan voi olla asiantuntija, mutta olen mielestäni onnistunut ”keittämään kokoon” ne tärkeimmät toimenpiteet, jotka voisivat nostaa yrityksen toiminnan monta kertaa näkyvämmäksi ja helpommin saavutettavaksi. Kova lupaus, mutta todistetusti testattu. 🙂

NE TÄRKEÄT 6 KULTAISTA

Ota vinkit käyttöösi ja hyödynnä niitä omassa yritystoiminnassasi! Näihin toimenpiteisiin jokaisen yrittäjän kannattaa ehdottomasti tutustua, ennen kuin uskaltaa sanoa edes ääneen ”ettei markkinointi kannata”.

1) Somekanavien hyödyntäminen Metan avulla

Some on näkyvä (ehkä näkyvin) osa yrityksen markkinointia ja tehokas keino erityisesti tavoittaa erilaiset kohderyhmät. Jotta yrityksen sanoma toimii yhtenäisenä somen eri kanavissa, on viimeistään nyt aika ottaa käyttöön ilmainen Facebookin ja Instagramin hallinnointijärjestelmä Meta.

ImmaisiGraphics antaa mielellään opastusta ja vinkkejä Metan käyttöön!

2) Kohderyhmien selvitys – missä asiakkaat majailevat?

Potentiaalisia asiakkaita voi löytää melko vaivattomastikin erilaisten mielipidekyselyiden (esim. ilmainen Google Forms) kautta, joita voi jakaa esimerkiksi somen postauksissa linkin avulla.

Itse olen kokeillut tarjota muutamia ilmaisia kyselyjä kalenteriajoista markkinoinnin konsultointiin, joiden kautta olen saanut mukavasti uusia ja pysyviäkin asiakkuuksia. 

3) Kaikki ilo irti jo olemassa olevasta verkkosivustosta

Se on ikävä tosiasia, että moni yritys teettää hienot verkkosivut, mutta niiden markkinointi jää usein vähäiseksi tietämättömyyden tai yksinkertaisesti ajan puutteen takia. Seuraavassa muutama vinkki lisätä verkkosivusi huomiota:

Jotta Google huomioi sivusi hauissa (eli näyttää verkkosivusi niitä etsiville), sivujen tekstisisältö on hyvä olla kunnossa. Jos runosuoni ei syki toivotulla tavalla, voit hyvin käyttää tekoälyä (ChatGPT) apuna. Tekstisisältö kannattaa sisältää alasi sanastoa, mutta tärkeintä on että teksti on monipuolista. Mitä enemmän sitä on, sen paremmin Google näyttää sivujasi hakutuloksissa. Vähimmäismäärä sanoja per sivu olisi hyvä olla 400 kpl. Voi tuntua äkkiseltään hurjalta määrältä, mutta asiasisältö on juuri sitä samaa “löpinää”, jota käytät/luot päivittäin asiakkaittesi kanssa. 

Some on erittäin hyvä kanava mainostaa verkkosivujasi, ja jokaiseen postaukseen kannattaa laittaa verkkosivusi linkki, jotta yleisösi löytää sinne missä kerrot palveluistasi, myyt tuotteita tai otat tilauksia vastaan, eli verkkosivuillasi. Somekanavat ja verkkosivustosi ovatkin yhdessä älyttömän tehokas työkalupari, oikein käytettynä.

4) Kestävät asiakassuhteet säännöllisellä viestinnällä

Ota käyttöön erillinen sähköpostiohjelma (esim. ilmainen Mailchimp), jolla pystyt mm. hallinnoimaan asiakasjärjestelmääsi ja lähettämään esimerkiksi kuukauden uutuudet tai tarjoukset. Sitoudutat samalla asiakkaat tilaamaan asiakaskirjeen säännöllisin väliajoin.

Ps. Muistathan GDPR-rajoitukset asiakasrekisterin käytöstä. 

Palkitse vakituisia asiakkaitasi alennuksillla, eduilla tai lahjoilla. 

Ole yhteydessä asiakkaisiisi ja muistuta että palvelusi ovat olemassa ja heitä varten!

5) Hyödynnä Googlea – tee ilmainen Google my Business -profiili

Ehdoton ILMAINEN työkalu, joka kannattaa luoda heti jos vähänkään haluat näkyä verkossa. Google My Business (GMB) on helppokäyttöinen tapa hallinnoida yrityksen näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa ja karttapalvelussa. Mitä enemmän tietoja (aukioloajat, sijainti, palvelut, kuvat, videot, arvostelut ) yritys palveluun täyttää, sitä paremmille hakutuloksille Google yrityksesi näyttää. GMB on tehokas paikka lisätä ytrityksen näkyvyyttä, kerätä arvosteluja ja tilastotietoja mm. kävijämääristä.

Jos tarvitset apua Google My Business -työkalun hankinnassa, ota yhteyttä!

6) Seuraa muutoksia ja trendejä

Se on onnekasta jos yrittäjä pystyy tuottamaan tuotetta/palvelua samalla reseptillä vuodesta toiseen. Oli ammattiala mikä tahansa, markkinoilla mukana pysyminen vaatii joskus uudistumista ja toimintojen päivitystä. Teknologian kehitys, pirstaleiset ja muuttuvat kohderyhmät, tekoäly tai palveluiden lisääntyminen asettavat omat haasteensa yrityksen toimintaan. Mainontaa ja markkinointia koskevat uudistukset ja viimeisimmät muutokset tai vinkit saat alan asiantuntijoilta.

Kaikkea ei tarvitse osata tai tehdä itse. 🙂