Paimion­joki graafi­kon silmin

Kotikaupunkini mansikkapaikka graafikon ja matkailijan silmin

Lähiruokatuottajille vuosien varrella työstämäni herkulliset yritysilmeet suorastaan huusivat kirjoittamaan blogitekstin, mistä taisikin tulla markkinointipläjäys Paimionjokilaakson vielä niin piilotetuille rannoille. Nämä rannat kasvavat niin paljon herkullista jutunjuurta, että on ihme ettei niistä ole vielä sen enempää matkailijan silmin tai silmille kirjoitettu.

Paimiossa joen rannalla: ”Kuis ollakka ku Suomi-filmis olis.”

Vaikka kotikaupunkini halkaisee virtaava Paimionjoki, yhdistää se asukkaita esimerkiksi ruoan, elinkeinon tai aikoinaan kuljetusreitistönkin kautta. Itse olen lapsesta asti leikkinyt joen lohkeilevilla rannoilla ja uinut sen viileässä vedessä. Matkailijoille tämä seutu erityisesti kesällä tarjoaa Suomi-filmin maisemia ai vaikka aitoja maaseudun makuelämyksiä. Sieltä saisi niin monta postikorttikuvaa, kun vain antaisi järkkärikameran ns. huutaa. Nyt oli sen aika.

Lähiruokatuottajien yritysilmeet

Koska olen jossain määrin ruokafriikki, olen sekaantunut useasti Paimiossa järjestettäviin ruoka-aiheisiin tapahtumiin. Mielestäni mitään tapahtumaa ei voi järjestää ilman hyvää mainontaa ja tapahtumailmettä. Paimion keskustassa toimiva REKO-lähiruokarinki on yksi hyvä paikka bongata yrittäjille työstämiäni logoja ja yritysilmeitä. Useat REKOssa myyvät lähiruokatuottajat kun sattuvat asumaan joen varrella ja tilapuoteineen ovat varsinaisia ”mansikkapaikkoja” ohipyöräilevälle tai autolla ajavalle matkailijalle.

Paimionjoki Graafikon Silmin Rooster Ovi
Utelias kukko
Paimionjoki Graafikon Silmin Immaisi Kyltti
Ständimainos tuottajalle tilapuodin eteen.

Lähiruokaretken voi tehdä pyörällä tai autolla ja jotkut ovat tehneet sen jopa suppaillen tai kanootilla. Toteutus on vapaa, mutta pyörällä pääset nauttimaan ehkä niistä pikkuteistä, mitkä vievät paikkoihin, joihin autolla ei ole asiaa.

Reitti pursuaa kaikenlaista nähtävää

Jos otat pyörän alle, nappaa mukaasi varmuuden vuoksi pieni kylmälaukku jos löydät tilapuodeista ostettavaa. Tilapuodeista muutamia mainitakseni ovat Alanteen Marjatila ja Heikkilän tila, joille olen saanut tehdä jo useamman vuoden graafisia ilmeitä. Muutamasta kohtaa pääset pääreitiltä poikkeamaan pikkuteille ihan joelle asti. Joen rannalle pääsee kuitenkin parhaiten Askalan voimalaitokselta kaikilla ajoneuvoilla. Siellä voi paistaa vaikka omat nuotiomakkarat ympäristöyhdistyksen ylläpitämässä nuotiopaikassa. Voimalaitoksen alueen rinneniityillä voit nähdä laiduntavia hevosia tai lampaita tai paljon erilaisia kukka- ja lintulajeja. Voimalaitoksen patoluukkujen ollessa auki, valtavat vesimassat ovat upea näky. Voimalaitoksen vierellä, punaisen Ketotalon puolella, kulkee myös pieni luontopolku.

Paimionjoki Graafikon Silmin Heikkilän Puotiovi
Heikkilän tilapuoti on aina avoinna.

Matkan varrella on kesäisin tunnelmallisia pikkukahviloita, jotka sijaitsevat vanhoissa maalaisrakennuksissa. Näistä mainitakseni PienipalaParatiisia vintage -kahvilan ja Cafe Atsalean, jotka ovat rajoitetusti auki vain kesällä.

Matkan puolivälissä on komea Sukselan vanha kyläkoulu, mikä on usein monen vierailun kohde aina syyskuun ensimmäinen sunnuntai, jolloin koulun pihan täyttää suositut Maaseutumarkkinat.

Paimionjoki Graafikon Silmin Vintage Minna
Vintage -kahvilan emäntä Minna ja kanaset.

Paimionjoen läheltä löytyy monta piilotettua aarretta erityisesti matkailijalle.

Paimionjoki Graafikon Silmin Immaisin Piha Omenat
Paimionjoki Graafikon Silmin Lampaat
Paimionjoki Graafikon Silmin Pyörät

Jos matkailu/lähiruoka/ tai miksei joku muu eri alan yrityksesi tarvitsee persoonallista logoa tai visuaalista ilmettä, laita viestiä niin ihmetellään sitä yhdessä.
t.Riina / ImmaisiGraphics